Wat is Bdsm

Wat is BDSM

BDSM is een koepelterm voor een grote verscheidenheid aan gevoelens, identiteiten, gedragingen en relatievormen. Het is lastig om een duidelijke definitie te geven omdat BDSM zo breed is. De term BDSM staat voor Bondage, Discipline, Dominant, Submission ( onderdanigheid ), Sadisme en Masochisme, maar ook rollenspellen, fetishes en allerlei andere interesses die buiten het ‘standaard’ plaatje vallen, passen binnen deze term. Wat in ieder geval belangrijk is bij BDSM, is dat alle partijen instemmen met wat er gebeurd. Hierbij speelt erotiek en seksualiteit een grote rol.

De scheidingslijn tussen ‘ vanila seks’ en BDSM is niet zo duidelijk. Veel mensen identificeren zich niet als SM’er maar houden best van een beetje kink in hun leven. Een beetje experimenteren met veertjes, ijsblokjes over iemand lichaam, vastbinden en een beetje bijten zijn eigenlijk al vormen van BDSM. Het hangt er helemaal vanaf hoe belangrijk kink voor je is en welke rol het in je leven speelt.
BDSM is een gezonde en veilige vorm van seksualiteit. Aan de andere kant kan het wel heel problematisch zijn wanneer een partner in de relatie interesse heeft in SM, terwijl de andere partner er niets van moet hebben. In veel van deze gevallen komen deze individuen bij ons. Wij van elite-kink zullen alles zo discreet mogelijk laten verlopen en je een BDSM ervaring geven die je verder met niemand wil of kan bespreken. Uiteraard zijn er ook vrijgezelle heren en stellen die bij ons terecht kunnen.